پاچنبری , کفی طبی , کفش طبی , ارتوز , پروتز , صافی کف پا

دررفتگی مادرزادی لگن

دررفتگی مادرزادی لگن

اشتراک گذاری این مطلب

اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp

.دررفتگی مادرزادی لگن

دررفتگی مادرزادی لگن

دررفتگی مادرزادی لگن یکی از شایع ترین مشکلات مادرزادی است. که در برخی نوزادان تازه متولد شده دیده می شود. و نیازمند بررسی و درمان توسط بهترین جراح ارتوپد کودکان است.

در این نوزادان حفره استابولوم در دوران جنینی به درستی تشکیل نشده و شکل و یا عمق کافی را نداشته و نمیتواند سر استخوان ران را در خود نگه داری و حفظ کند.

هنگامی که سر استخوان ران خارج از حفره استابولوم قرار می گیرد ،رشد حفره استابولوم و رشد سر را تحت تاثیر قرار می دهد. و رشد آن ها را دچار اختلال می کند، در نتیجه حفره استابولوم کوچک باقی می ماند. و عمق کافی نخواهد داشت، در نتیجه باعث می شود که سر استخوان ران هم کوچک باقی بماند و خوب رشد نکند و گردن استخوان ران نازک مانده و تنه استخوان ران هم لاغر و کم قطر شود.

بیماری ها و اختلالات ژنتیکی در دوران جنینی یا قرار گرفتن لگن کودک در رحم مادر در وضعیت نامناسب یا وارد شدن کشش بیش از حد به لگن نوزاد حین تولد از رایج ترین دلایل بروز این ناهنجاری هستند.

دررفتگی مادرزادی لگن

در این عارضه که ممکن است بصورت یک یا دو طرف رخ دهد. سر استخوان ران به جای اینکه داخل حفره استابولوم به صورت گوی و کاسه قرار داشته باشد. یا از ابتدا قرار نگرفته یا قرار گرفته و به دلایل دچار درفتگی شده است.

در مواردی نیز ممکن است بدشکلی و دفورمیتی کاسه استابولوم سبب دررفتگی مادرزادی لگن شود.

قنداق کردن طولانی مدت نوزادان که در گذشته بیشتر انجام می شد. نیز عواملی است که در بروز این آسیب نقش دارد. و بر اساس آمارها شیوع دررفتگی مادرزادی لگن در نوزادانی که قنداق شده اند بیش از سایر کودکان است.

بر اساس آمارها شیوع این عارضه در بین نوزادان دخیر بسیار بیش تر از پسرها و در حدود 9 برابر بیشتر است و هنوز علت مشخصی برای آن شناخته نشده است.

درمان دررفتگی مادرزادی لگن هر چه زودتر شروع شود با روش های ساده تری میتوان آنرا معالجه کرد. و هر چه درمان این بیماری زودتر شروع شود نتیجه درمان بهتر است. و هرچه درمان زودتر شروع شود عوارض ناشی از آن نیز به حداقل می رسد.

عوارض دررفتگی مادرزادی لگن

قرینه نبودن پاها
کوتاهی پا
لنگیدن حین راه رفتن
محدود شدن دامنه حرکات مفصل لگن
افزایش گودی کمر
بروز مشکلات حرکتی و ناتوانی در راه رفتن بطور صحیح

دررفتگی مادرزادی لگن

روش های درمانی دررفتگی مادرزادی لگن

تمام نوزادان در بدو تولد لازم است که توسط متخصص اطفال تحت بررسی دقیق قرار بگیرند. تا در صورت وجود مشکل در هریک از قسمت های بدن ( در اینجا مشکلات ارتوپدی ) به بهترین جراح ارتوپد کودکان ارجاع داده شوند.

در صورتی که دررفتگی مادرزادی لگن در بدو تولد یا در روزهای ابتدایی تولد تشخیص داده شود. درمان آن نیز راحت تر است. چراکه در بسیاری از موارد دیده شده کودکان با سن بیش از سه سال به درمان های غیرجراحی پاسخ مناسب نداده و انجام جراحی تنها راه درمان مشکل آن ها است.

پزشك بعد از معاینه فیزیکی نوزاد برای تشخیص قطعی دررفتگی از روش های تصویربرداری مثل سونوگرافی و رادیوگرافی ساده نیز بهره می برد.

در برخی موارد نیز دیده شده که این عارضه در سنین بزرگسالی و پس از بروز عوارض جدی همچون مشکلات حرکتی ، آرتروز زودرس لگن و … تشخیص داده شده است. که در این موارد جراحی تعویض مفصل لگن ضروری خواهد بود. به همین جهت تشخیص و درمان به موقع این ناهنجاری از اهمیت زیادی برخوردار است.

جراح ارتوپد نوزادان ابتدا با تجویز کمربند مخصوصی به نام پاولیک سعی می کند به درمان این مشکل کمک کند.

جا اندازی به روش بسته و پس از آن گچ گرفتن نیز از دیگر روش های درمان دررفتگی مادرزادی لگن است. که توسط جراح ارتوپد اطفال توصیه می شود.

ولی در صورتی که این مشکل طی چند ماه با استفاده از کمربند پاولیک و یا جااندازی به روش بسته درمان نشد. جراح ارتوپد کودکان اقدام به جراحی برای اصلاح این ناهنجاری خواهد کرد.

کلمات مرتبط :

دررفتگی مادرزادی لگن

به مشاوره نیاز دارید؟

با ما تماس بگیرید

کفی طبی